Blank,  Hjerteliv,  Journal

2022 – Et kreativt år – måske

Hvis der er noget, der har fulgt mig hele livet, er det den kreative proces. Jeg startede tidligt med håndarbejde og blev hurtigt også relativt frygtløs, når det kommer til at kaste mig ud i vilde projekter. Der kører altid en baggrund af kreativ energi i mit indre.I de senere år har jeg mistet den overskydende energi, og jeg har prøvet at finde vej ved at drømme om at dyrke et enkelt håndarbejdsfelt. Jeg elsker at sy. Men jeg er alligevel ikke kommet rigtigt i gang for alvor, men har trods alt kastet mig ind i et par projekter.

Jeg har jo nemt ved at tage mig noget til! 

Dronning Margrethe under coronanedlukning 2021 i færd med håndarbejde på DR.

“To be committed to create things…is to be committed to move.”

Mit eget citat fra 2015 – Bente Pahus

Jeg er fascineret af vores dronning – hun er et forbillede, når det kommer til den kreative proces. Hun er kunstner i hjertet, simpelthen. Som hun selv så malende siger det: “Jeg har jo nemt ved at tage mig noget til.” Og netop drivet bliver tydeligt i hendes broderier, i hendes kostumedesign for diverse balletter, i hendes malerier og i hendes decopage. – Bare for at nævne nogle af hendes bedrifter, som vi andre kan “swoone” over.

Denne form for lethed, en ubesværet indgang til at komme i gang, er simpelthen et drive, jeg længes efter. Inden for de sidste to år har jeg haft lyst til at male (med akryl), at sy, at strikke, at udvikle min egen form for sashikoteknik, at udforske moderne mending, at lave moderne uroer til danske hjem – bare for at nævne nogle af mine længsler. 

Jeg har været lidt i gang med nogle af tingene, men jeg sidder stadig tilbage med mange uopnåede drømme. Jeg følger med længsel i sjælen andre kreative sjæle på Instagram og planlægger en håndarbejdets revolution på “repeat” i mit hjerte.

Må 2022 blive mit kreative år, må det blive året, hvor jeg finder et nyt overskud til det kreative, hvor jeg aktivt bliver kickstartet til nye projekter. Det skal helst lyde som et battle cry!

Der er meget healing i hjertet omkring den kreative proces, og det kan være en måde at komme tættere på Gud på, en mirakuløs måde, endog en kraftfuld måde. For mig er det at skabe noget, også et råb til Himlen om fornyelse, det er en aktiv medleven i skaberværket, en strøm af energi, der bringer nyt. Og – det har hjertet brug for – at blive vakt, at folde drømme ud, at deltage i livet. 

Drømmer du om at deltage i skaberværket i 2022 på en mere aktiv måde? Skal du i haven? Skal du lave håndarbejde? Skal du male eller skabe dine egne mesterværker? Kan vi følges ad? Måske i en Facebook-gruppe eller i en anden form for netværk? 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *