Årets liturgi,  Basics,  Hjerteliv

En intentionel og dejlig jul

Der skal altså nogle intentionelle og formative skridt til i julen 2020 hvis året skal afsluttes med lidt kraft. For det blev godt nok et mærkeligt år. Her på det sidste er min erfaring, at man altså godt kan tage livet tilbage. Man kan booste humøret og udsynet. Så her kommer min liste til juleferien:

  1. I juleferien planlægger jeg at udvikle en ny intens form for grin, måske endda et skraldgrin. Jeg griner alt for lidt i min hverdag, og faktisk tror jeg meget på at grine, til man tisser i bukserne. Det gør noget ved krop og sjæl, og det skal simpelthen installeres som en ny app i min julemappe.
  2. Der skal skrues op på julemaden – lidt bedre ingredienser, lidt mere hjemmelavet fond, lidt mere kræsen om retterne. Vi har købt ind til hele den næste uge over de sidste to torsdag aftner kl 21.30 i Bilka. Vi behøver ikke ud mere inden jul. Marcipan med rom og rosin og vaniljekranse er lavet, og forrådskammeret er fyldt.
  3. Flere opkald med dejlige stemmer i den anden ende. Nogle af jer kan huske dengang, vores telefoner sad fast i væggen, og man lå på gulvet i teenageværelset, og ledningen var strakt helt ude fra gangen. Der lå man og talte med veninderne i timevis. Jeg tror, jeg vil genopfinde rigtige telefonopkald, dem hvor man taler i timevis, i julen. Jeg har en liste med mine første fem opkald. Så – hvis du får et opkald fra mig i julen, så kommer det altså til at vare lang tid, før du slipper af med mig.
  4. Stirre ud i luften. Det her er mit bedste råd overhovedet. Bare kom i gang. Juleevangeliet står skarpt i mine tanker. Det er den bedste nyhed der findes, at Gud lod sig føde ind i vores verden. Vi har en dejlig havestue. Her vil jeg sidde og stirre ud på fugle og vejret. Jeg ender måske med at blive vejr-ekspert.  4a. Måske går jeg ligefrem lidt i haven, kun måske.
  5. Så skal jeg også rydde lidt op. Fordi oprydning, og samlestakke til genbrug, er altid en brillant ide. Ud med alting. Det har bare været et godt mantra her i Coronja-tiden. Oprydning i julen skaber også et dejligt fundament for det nye år.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *