Bente Pahus

Her på bloggen vil jeg samle en række tanker til hjælp på rejsen. Det er både tanker til dig, der har gang i din egen proces, og til dig, jeg møder i vejledning. Jeg håber, bloggen inspirerer dig til livet, til hverdagen, til nyt og gammelt. Jeg håber, at inspirationen falder som regn. At, alt det, der foregår hos dig, omkring dig, i dig og igennem dig får perspektiv. Velkommen her.

Mit eget liv er fyldt med alt det, et helt almindeligt og til tider ualmindeligt liv er fyldt med. Det er gået op for mig, at livet leves ved at være midt i det – også ofte på trods af det, der sker lige nu. Hverdagen bliver til ved vedvarende livtag med alt, hvad den indeholder. Og der er ingen endestationer.

Jeg er årgang 1967, gift med Kristian og bor i Vejle. Til daglig leder jeg Mission Afrika Genbrug med et team af dygtige ansatte og en frivillig flok på 1700 fantastiske seniorer. Jeg er oprindelig uddannet ingeniør, men jeg har også læst teologi i Aarhus i fire år og er pt. indskrevet på North Park Theological Seminary i Chicago, hvor jeg arbejder på at færdiggøre en master i teologiske studier.

I 2017 færdiggjorde jeg en tre-årig uddannelse og fik certifikat på at jeg er uddannet åndelig vejleder fra North Park Theological Seminary i Chicago, og jeg har siden arbejdet som åndelig vejleder og mentor i min fritid.

Min interesse for at lytte og for åndeligt medvandreskab går mange år tilbage, og i mellemtiden har jeg talt med rigtig mange mennesker om livet og alt, hvad det rummer af udfordring og kompleksitet. Det at tale har som oftest sit udspring i først at blive inviteret til at lytte. Når et andet menneske inviterer os til at lytte, er det en klar tillidserklæring, en invitation til, i fortrolighed, at udforske noget sammen.

Åndelig vejledning kan sammenlignes med at være en slags jordemoder, en facilitator, hvor vejlederen med få nøglespørgsmål søger ind til gæstens egen stemme, egen erfaring, egen udredning og retning. I det rum, der opstår, bruger vi ofte meget tid sammen i stilhed. Her, i stilheden, bliver hjertet mere åbent, og livets konturer træder skarpere frem.

Mit liv med Gud har altid været der. Her i hjertet af ham kommer jeg til kort, og min længsel efter at forklare alt må vige for en ny fødsel – der vender op og ned på skråsikkerheden og giver plads for et hjem, hvor man godt må smække benene op i sofaen og indrømme, at man faktisk ikke helt ved, hvor man er på vej hen.

I 2016 boede jeg i Colorado med min daværende amerikanske mand gennem 11 år. En lørdag morgen – mens vi spiste morgenmad – fortalte han mig, at han ville forlade mig og forfølge et nyt liv som homoseksuel. En svær tid fulgte, hvor jeg hver dag måtte øve mig i at have langt flere spørgsmål end svar. Her lå mange timers terapi og tusindvis af timers søgen tættere på Gud. Jeg øvede mig tidligt i forløbet i at vandre i nåde og i at velsigne min exmand til hans nye rejse. I svære situationer, hvor livet brister, er vi forpligtede på at vise kærlighed på trods. 

Enhver, der er blevet forladt, ved, hvor smertefuldt det er. Men: Det er ikke uovervindeligt, og der er liv, der pibler frem igen, som forår efter vinter. Som blid regn oven på tørken, der vander sjælen.

Her på bloggen vil jeg samle en række tanker til hjælp på rejsen. Det er både tanker til dig, der har gang i din egen proces, og til dig, jeg møder i vejledning. Jeg håber, bloggen inspirerer dig til livet, til hverdagen, til nyt og gammelt. Jeg håber, at inspirationen falder som regn. At, alt det, der foregår hos dig, omkring dig, i dig og igennem dig får perspektiv. Velkommen her.

Udover min store interesse for sjælen er jeg også en slags samler, der elsker smukke ting. En pige med øje for godt design og et godt greb om kogekunst. Jeg arbejder som leder med udpræget sans for udvikling og kreativitet.

North Park Theological Seminary, Chicago juli 2017