Arbejdsliv,  Voksenliv

Det langtidsholdbare

Hvordan mon der findes en middelvej i livet, en vej, man kan holde ud, og et liv, man kan holde af? En vej, hvor det ikke gælder om, at hverdagen skal være fantastisk, men derimod en vej, der fører noget solidt, nærværende og langtidsholdbart med sig. Kan mindre måske gøre det? Eller skal vi alle køre bestemte biler, have nogle læber i en bestemt størrelse eller have en uærlig Instagramprofil? Er det mon lykken? (Jeg gad egentlig godt selv at ligne en halv million – gid det også var lykken – så ville jeg helt sikker satse stort på det.)

Det er min oplevelse, at en god middelvej i livet er central, fordi det gør os langtidsholdbare, konkurrencedygtige på langdistancen og mere solidariske med alle omkring os. For nogle år siden oplevede jeg en uønsket skilsmisse. Mit mål blev at finde en god balance i det nye liv, en balance mellem sorg og glæde, mellem træthed og ny energi, mellem en presset hverdag og en hektisk hverdag. Jeg har en evig mistillid til letkøbte selvhjælpsslogans – som “du er herre over egen lykke og succes”, “du er en vinder”, “Gud giver dig ikke mere, end du kan klare”. Den slags ideer er ikke langtidsholdbare, for livet er ikke en konstant. Vi er ikke konstant lykkelige, konstant i fremgang, konstant lækre – og troen på, at evig lykke findes, og at du selv er herre over den, er ødelæggende for langtidsholdbarheden.

I stedet tror jeg af hele mit hjerte på hverdagen, på, at vi kan blive medarbejdere på, at den er god, og sund. Jeg tror på en ærlig “ståen-ved-attitude”, jeg tror på gode og dårlige dage, jeg tror på “ikke at have lyst til det glamourøse – men nøjes med det gode”, jeg tror på medvandreskab, jeg tror på hjertet – også når det fyldes af håbløsheden, jeg tror på autencitet, på hængepatter og rynker. 

Læg små planer,

lær at være lille – ikke at være nødt til at fylde noget,

tag små skridt, downsize, ryd op, lær at nyde det enkle, vis mådeholdenhed og find middelvejen. 

Det gode liv udfolder sig i livet omkring det, der er lige nu- ikke i livet omkring alt det store, vi synes er rart at drømme om. 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *